Ecofloss – uusiutuvat raaka-aineet

Kaikki Ecoflossin tuotteet on valmistettu biomuovista, joka perustuu uusiutuviin raaka-aineisiin. Uusiutuva raaka-aine on materiaali, joka on peräisin suoraan kasvikunnasta, kuten puusta tai muusta kasvillisuudesta. Toisin kuin muovituotteissa käytettävät fossiiliset raaka-aineet, kuten öljy, uusiutuvat materiaalit ovat osa biopohjaista hiilikiertoa. Näin ne eivät edistä suoraan kasvihuoneilmiötä. Edellyttäen, että viljely, sadonkorjuu ja valmistus tapahtuvat vastuullisesti, uusiutuvat materiaalit ovat pitkällä aikavälillä paras vaihtoehto kertakäyttötuotteisiin. Kaikki Ecoflossin tuotteet ja pakkausmateriaalit on valmistettu 100-prosenttisesti biohajoavasta maissitärkkelyksestä, niin kutsutusta PLA:sta (polyaktidi). Lainaamme raaka-aineet kasvikunnasta ja palautamme ne takaisin ilman ympäristövaikutusta. Luonnosta takaisin luontoon.


Ecofloss-hammaslankaimet

Ecoflossin kaikkien hammaslankaimien varsi ja pakkaus on valmistettu maissitärkkelyksestä (PLA), joka on 100-prosenttisesti uusiutuva kasvikunnan raaka-aine. Materiaali on testattu ja sertifioitu, ja ne täyttävät akkreditoitujen tarkastuslaitosten ympäristövaatimukset (TÜV).

Lankaimet on valmistettu biomuovista, ja ne ovat yhtä korkealaatuisia kuin markkinoilla olevat kilpailevat muovilankaimet.

Ecofloss – osa biologisesti kestävää kiertokulkua

  1. Uusiutuva raaka-aine (maissi)
  2. Jälleenkäsittely
  3. Tärkkelys Biomuovi/rakeet
  4. Lopputuotteen (Ecofloss) valmistus
  5. Hajoava biojäte (biokompostointi)
  6. Fotosynteesi (biomassa CO2H2O)

 

Uusiutuvat raaka-aineet ja nopea uustuotanto

Biomuovien (PLA) suurena etuna on, että ne valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista – kuten kasvikunnasta saatavasta maissista tai sokeriruo’osta – joiden uustuotanto on nopeaa. Kasvaakseen nämä raaka-aineet tarvitsevat hiilidioksidia (CO2), ja näin tuotanto vähentää haitallisia kasvihuonekaasuja. Siirtymällä biopohjaisiin muoveihin voidaan vähentää riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista ja etenkin raakaöljystä. Luonnon elävät mikro-organismit hajottavat biomuovit hiilidioksidiksi, biomassaksi ja vedeksi.

862